Kakao.
Traditioner og autensitet
Kakao (Theobroma cacao) er et træ af familien Malvacecae. Træets naturlige voksested er i Amazonas, men kakao dyrkes i dag i et større område. Vi har fundet vores egen leverandør i Peru ved porten til Amazonas jungle. Kooperativet blev startet af lokale ildsjæle og farmere, der dyrker økologiske kakaobønner efter ældgamle traditioner med indsigt og respekt for mennesker og natur. I løbet af de godt 50 år, som kooperativet har eksistereret, er det lykkedes at opbygge en topmoderne industriel produktion. En del af produktionsudstyret kommer fra Europa. Det har samtidig høj prioritet, at afgrøderne stadig dyrkes i harmoni med miljøet. Resultatet er en helt enestående kvalitet, hvor det urgamle håndværk nænsomt er taget med til nutiden på en måde, så den intensive smag af det ypperste fra naturen er bevaret. Produkterne er derfor meget velegnede til specialiteter og nicheprodukter på et meget højt niveau.
Vi kan tilbyde kakao som:
- Bønner
- Pulver
- Nibs
- Liquer (masse)
- Butter